Satumatka_logo_valk.png

KULTTUURIHYVINVOINTI

"Kohtaamisia kaikilla aisteilla"

KULTTUURIKOKEMUKSIA HYVINVOININ TUEKSI

Toteutamme kulttuurihyvinvointikokemuksia erilaisille kohderyhmille ja tuotamme yhteiskunnan hyvinvointia tukevia kiertonäyttelyitä.

ILON HELMI® PALVELUMME KITEYTYY VIITEEN ARVOON

Hyvinvointi​

Elämys

Luonto

Mielikuvitus

Ihmisarvo

ILON HELMI ® TYÖHYVINVOINTI-TUOKIOT TYÖYHTEISÖIHIN

Kun kiire painaa ja ilo ei irtoa, silloin on aika hengähtää ja pysähtyä hetkeksi.

 

Tuomme työyhteisöönne elämyskokemuksen hyvinvoinnin tueksi. Rentoutusharjoituksen avulla etsitään positiivisia kokemuksia ja päästetään irti arjen paineista.

 

Tuokiossa hyödynnetään erilaisia mielikuvia, luonnon materiaaleja ja äänimaailmaa.

 

Osallistujamäärä max. 20 henkilöä.

Tuokion rakenne:
Rentoutuminen ja mielikuvamatka 45 min
Tauko 20-30 min. työpajan valmistelua varten/ Osallistujien kahvitauko Luovan toiminnan työpaja, jossa kaikki ovat onnistujia. Kesto 30-45min.

ILON HELMI ® ENNALTA-EHKÄISEVÄ ARJEN HYVINVOINTI - LÖYDÄ ILO ARJESSA

Monenlaisille ryhmille sopiva rentoutushetki, jossa hyödynnetään mielikuvia ja löydetään arjen ilo.

 

Tuokion kesto 45 minuuttia. Tuokio sopii ennalta-ehkäisevään hyvinvointiin esimerkiksi vanhemmille kiireen keskellä, omaishoitajille, työttömille tai muuten erilaisessa haastavassa elämän tilanteessa oleville kohderyhmille.

 

Rentoutusharjoituksien ja mielikuvien avulla etsitään arjen iloa tähän hetkeen. Tuokiossa hyödynnetään erilaisia mielikuvia, luonnon materiaaleja ja äänimaailmaa.

 

Osallistujamäärä max. 20 henkilöä.

ILON HELMI ® - KULTTUURIKERHO - AKTIIVISTA ARKEA JA ONNISTUMISEN KOKEMUKSIA

Kulttuurikerhot on suunnattu palvelutalojen ryhmätiloihin toteutettavaksi, silloin kun asukkaalta löytyy innostus aktiiviseen osallistumiseen/toimijuuteen.

 

Palvelu tarjoaa laadukasta kulttuurisisältöä silloin, kun muut kulttuuripalvelut ja harrastukset eivät ole enää saavutettavissa toimintakykyrajoitteiden vuoksi tai muista syistä.

ILON HELMI ® - kulttuurikerho on luovan alan ammattilaisen ohjaamaa pienryhmätoimintaa (6-10 henkilöä), jossa vuorovaikutus ja osallistava luova tekeminen ovat pääosassa.

 

Yhden kerhokerran kesto on 45 minuuttia.

 

Sisällöissä huomioidaan monialaisesti taide- ja kulttuuri, sekä osallistujien mielenkiinnon kohteet
-> Tavoitteena onnistumisen kokemuksen saavuttaminen. Palvelua tuotetaan vuosisopimuksella kerran kuukaudessa.

 

Palvelun tilaajana/maksajana voi olla palvelutalo/omainen/asukas. Ryhmä toteutuu, mikäli osallistuneita on vähintään 6 henkilöä.

 

Palvelutalosta tarvitaan käyttöön ryhmätila, jossa toimintaa toteutetaan säännöllisesti kerran kuukaudessa. Kulttuurikerho pitää yllä aktiivista ja elämyksellistä arkea myös palvelutalossa asuessa.

 

Oppimisen ilo ei katoa koskaan.

ILON HELMI ® ELÄMYSMATKA - UNELMAMATKOJA KAIKILLA AISTEILLA

Elämysmatkat on vuorovaikutukseen ja elämyksellisyyteen perustuvaa pienryhmätoimintaa, jota viedään palvelutalojen osastoille.

 

Tuokioon voi osallistua monella tasolla ja on soveltuva eri kuntoisille asukkaille. Silloin kun matkustaminen ulkomaille, kesämökille, hiekkarannalle, museoon tai taidenäyttelyyn ei onnistu fyysisesti, tuomme unelmamatkat asukkaiden luokse.

 

Tuokiossa vieraillaan erilaisissa kohteissa virtuaalisesti, sekä elämyksellisten kokemusten kautta: esimerkiksi yhdistämällä kuvaa, äänimaailmaa, luonnonmateriaaleja ja tuoksuja.

 

Palvelun kesto on 40-50 minuuttia.

 

Tuokio sopii toteutettavaksi esimerkiksi kerran kuukaudessa palvelutalojen eri osastoille.

 

Tätä palvelua sovellamme myös vietäväksi vanhuksien huoneisiin, jolloin toiminta-aika jaetaan useamman ikäihmisen kesken ja kuvat voidaan heijastaa esimerkiksi huoneen kattoon (mikäli valkoinen katto). Sovellamme sisältöä tilanteen mukaan.

TAIDENÄYTTELYITÄ HYVINVOINNIN TUEKSI

Vetoomus koulukiusaamista vastaan – Johanna Kare: Minuunkin sattui - valokuvanäyttely

 

Toimimme Johanna Kareen Minuunkin Sattui-näyttelyn tuottajana, levittäen vetoomusta koulukiusaamista vastaan valtakunnallisesti. Johanna Kareen valokuvanäyttely MINUUNKIN SATTUI / www.johannakare.com on osa Johanna Kareen KATSO IHMINEN - näyttelykonseptia.

 

Näyttely koostuu henkilökuvista ja -tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan. Näyttelyn kuvatut henkilöt ovat tunnettuja suomalaisia julkisuuden henkilöitä: Mikael Gabriel, Tommi Läntinen jne.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut näyttelyä ja näyttelyn suojelijana toimii ministeri Sampo Terho. Tarinat on kirjoittanut Pia Warvas.

 

Kiertonäyttelyvaihtoehdot:
Vuokra-aika näyttelyillä on 4 viikkoa. Näyttelyvarauksia on mahdollista tehdä 1.8.2020 alkaen.
 

  • Kuvataulut 10 kpl (90cm*90cm) suuria kuvatauluja sekä tarinataulut 10 kpl. Näyttelyn vuokrahintaan lisätään pystytys ja matkakulut.
     

  • Kompakti Roll up -näyttely, joka voidaan lähettää matkahuollon kautta. Sisältää 11 kpl Roll uppeja, jotka on helppo pystyttää erilaisiin julkisiin tiloihin tai näyttelytiloihin. Voimme tuottaa halutessanne koulukiusaamisteeman ympärille myös suurempia tapahtumakokonaisuuksia tai näyttelyn avajaisia yhteistyössä yhteistyökumppaniemme kanssa.

 

Voimme tuottaa halutessanne koulukiusaamisteeman ympärille myös suurempia tapahtumakokonaisuuksia tai näyttelyn avajaisia yhteistyössä yhteistyökumppaniemme kanssa.

LUOVIA MENETELMIÄ HYÖDYNTÄVÄ ERITYISRYHMÄTOIMINTA

Olemme käyttäneet musiikin, nukketeatterin ja esittävän taiteen menetelmiä haastavissa tilanteissa ikäihmisten ja lasten parissa. Tiedämme, että luovilla menetelmillä voidaan työstää ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä, rakentaa vuorovaikutusta ja saada onnistumisen kokemuksia. Teemme mielellämme monimuotoisia tilausprojekteja hyvinvointia kulttuurista –teemalla ja onnistumme kanssasi.

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN, HALUAMME KUULLA IDEASI!

040 712 0401